Cake pops med pepparkaka och vit choklad

Serverar: 12 portioner

Visst är det härligt att kunna bjuda på något hembakat till jul.

Ingredienser

  • Mjuk pepparkaka
  • 100 g Norrmejerier smör
  • 2 dl strösocker
  • 2 ägg
  • 1½ dl Norrmejerier gräddfil
  • 1½ msk pepparkakskryddor
  • 1 tsk bikarbonat
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl lingonsylt
  • Cake pops
  • 1 mjuk pepparkaka
  • ca 1 dl Norrmejerier Crème Fraiche
  • 100 g vit choklad
  • 2 msk Norrmejerier smör
  • 1 dl strössel
  • Cake pops-pinnar eller korta grillpinnar
  • Instruktioner

    1. Mjuk pepparkaka: Sätt ugnen på 175°. Smöra och bröa en 1½ liters form. Rör smör och socker pösigt. Vispa ner äggen ett i taget. Tillsätt gräddfil.
    2. Blanda pepparkakskryddorna med bikarbonat och vetemjöl. Tillsätt mjölblandningen och rör till en jämn smet. Rör ner sylten.
    3. Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen ca 40 minuter. Låt svalna.
    4. Cake pops: Smula den mjuka pepparkakan och blanda med lite crème fraiche till en lagom fast konsistens. Rulla till bollar, stick i en pinne i varje och ställ kallt i ca 1 timme. Smält vit choklad försiktigt i vattenbad. Tillsätt smöret och rör till en jämn smet. Doppa cake popsen i chokladen. Låt dem rinna av och svalna lite innan du doppar dem i strössel. Ställ sedan i kylen och låt stelna. Låt stå svalt tills det är dags att servera dem.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben