Calles korvpanna

Serverar: 4 portioner

Enkelt och gott.

Ingredienser

  • 1 purjolök
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 burk hela champinjoner (400 g)
  • 1½ msk vetemjöl
  • 1½ dl matlagningsgrädde
  • 1 msk soja
  • ½ tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 1 förp varmkorv (360 g)
  • 15 skivor smörgåsgurka
  • Instruktioner

    1. Skölj, ansa och strimla purjolöken. Fräs purjon i matfettet i en traktörpanna. Låt champinjonerna rinna av men spar ca 1 dl av svampspadet. Låt champinjonerna fräsa med purjolöken någon min. Pudra över mjölet, rör om och späd med grädde och svampspad. Tillsätt soja och smaka av med salt och peppar. Skär korven i mindre bitar och lägg i pannan. Låt puttra ca 5 min utan lock. Skär gurkan i strimlor och strö över korvpannan. Servera med pasta och blandad sallad.
    2. Tips: Uteslut vetemjölet om du inte tål gluten. Red istället den färdiga korvpannan med 1 msk maizenaredning för mörka såser.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben