Calvaros tacogratäng

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

En tacogratäng som serveras med grönsallad. Går till viss del att förbereda dagen innan om man vill. Jättegod och lite annorlunda som alltid brukar uppskattas av våra gäster.

Ingredienser

  • 6 stora tortillabröd
  • 800 g köttfärs, går att ha både mer och mindre. Men tar man mer så rekommenderar jag att ta en kryddpåse till
  • 2-2½ dl majs
  • 40 g tacokrydda (1påse)
  • 230 g pineapple salsa (1 burk)
  • 2 dl lätt creme fraiche paprika chili (1burk)
  • Ev. riven ost
  • Instruktioner

    1. Sätt ugenen på 220 grader. Stek köttfärsen och blanda i tacokrydda och majs. Häll gärna i något mer vatten än vad som står på påsen.
    2. Smörj en fyrkantig gratängform eller lägg några matskedar köttfärs och salsa i botten så att bröden inte bränner fast.
    3. Fördela köttfärsen i bröden och rulla ihop. Lägg intill varandra i formen. Häll över pineapplesalsa och paprika chilli creme fraichen.
    4. Smeta ut som ett "lock över rullarna. Strö ev. riven ost över och gratinera i ugn i ca. 15minuter

    Liknande recept

    4
    40 min
    4-5
    2

    Kommentarer (1)

    pihal 11 december 2011

    Kanon. Vi åt denna idag som söndagsmiddag. Nästa gång skall jag ha i pressad vitlök. 4:a i betyg.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben