Tacogratäng med couscous

Serverar: 4-5 portioner

Tid: 30 minuter

Min variant av en modern klassiker. Smidigt med allt i en form.

Ingredienser

  • 400 g köttfärs
  • 1½ dl couscous
  • 4 dl vatten
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 påse tacokryddmix
  • 1 paprika
  • 3-4 tomater
  • 1 burk 300 g ananas i skivor
  • 1 burk 300 g majs
  • 1 burk tacosås (valfri styrka, jag kör med medium)
  • 1½ dl creme fraiche
  • 200 g nachochips, gärna smaksatta
  • riven ost
  • Instruktioner

    1. Bryn köttfärsen tillsammans med hackad lök i lite matfett.
    2. Tillsätt pressad vitlök, kryddmix, couscous samt vatten och låt det koka upp, tag av från värmen, lägg på lock och låt stå i 5 minuter.
    3. Hacka paprikan samt dela ananasskivorna i bitar. Varva köttfärs, ananas samt grönsaker i en ugnsfast form -du behöver förmodligen en större form än du tror. häll över hälften av chipsen.
    4. Häll över tacosås (vill man ha det lite såsigare kan man ta två burkar.
    5. Strö över resten av chipsen (även här kan man ha mer chips om man så önskar)
    6. Klicka över creme fraiche och strö över riven ost. Gratinera i ca 15 minuter, 225 grader varm ugn.
    7. Ät med en god sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben