Camillas kladdkaka med cocos

Serverar: 10 portioner

Tid: 30 minuter

Mycket god.

Ingredienser

  • Kaka
  • 4 ägg
  • 6 dl socker
  • 3 dl mjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 8 msk kakao
  • 2 krm salt
  • 180 g smält smör
  • Glasyr
  • 75 g smör
  • 2 dl socker
  • 1 dl sirap
  • 1½ dl grädde
  • 1 påse cocos
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker en liten stund och blanda sedan i resten av ingredienserna. Grädda i ugnen på 200 grader i ca 15 minuter.
    2. Blanda alla ingredienser till glasyren och låt dem sjuda i 5 minuter. Bred glasyren på kakan och grädda i ytterligare 10 minuter.

    Liknande recept

    4.3
    20 min
    1

    Kommentarer (1)

    Bappi 26 januari 2013

    Egentligen så är jag inte så förtjust i kladdkakor men dennarecept var bara så gott ... wow! Tog endast 6 msk kakao och det blev en toppenkaka! Full pott med poäng + detta blir ett recept att göra flera gånger. Tack :- /kram

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben