1/Sätt ugnen på 175 grader. Smula ner digestivekexen i en bunke och blanda dem med smält smör och kanel. Fördela blandningen i en lätt smord form med löstagbar kant. Grädda i 10 minuter i mitten av ugnen. Ta ut och låt svalna.
2/Blötlägg gelatinbladen i 5 minuter, krama ur vattnet och låt dem smälta på svag värme i en kastrull tillsammans med kaffet. Låt svalna lätt.
3/Rör ihop Philadelphiaosten och kesellan i en bunke och tillsätt kaffeblandningen. Vispa äggvitorna till ett hårt vitt skum i en separat bunke, och blanda därefter i sockret lite i taget tills vitorna blir blanka och toppar sig.
4/Vänd sedan ner vitorna i ost- och kaffeblandningen och häll allt i formen med kexbottnen.
5/Låt cheesecaken stå kallt i kylskåp i minst 3 timmar. Sikta över kakao och strö på hyvlad choklad före servering.
Kan man byta ut gelatinbladen mot gelatinpulver? I så fall hur mycket ska man ha?
elvisfreaket20 september 2009
Hej, den var mycket god, men,, Det skall väl vara mer gelatinblad? Jag tyckte den blev för lös efter receptet. Jag vill gärna ha det dubbla gelatinblad.
bjboman11 maj 2012
Kakan var jättegod....men vi upplevde den som en pannacotta i konsistensen. Det blev en jättemärklig känsla i kroppen, man var inställd på en cheesecake men det var just pannacottastuk. Ovanlig och god!
Kan man byta ut gelatinbladen mot gelatinpulver? I så fall hur mycket ska man ha?
Hej, den var mycket god, men,, Det skall väl vara mer gelatinblad? Jag tyckte den blev för lös efter receptet. Jag vill gärna ha det dubbla gelatinblad.
Kakan var jättegod....men vi upplevde den som en pannacotta i konsistensen. Det blev en jättemärklig känsla i kroppen, man var inställd på en cheesecake men det var just pannacottastuk. Ovanlig och god!