Cappuccinokysst Cheesecake

Helt förföriskt gott!

Ingredienser

  • Botten
  • 3¾ dl kexchoklad, krossade
  • 6 msk smör, smält
  • Fyllning
  • 75 g Marabou mjölkchoklad
  • 4 pkt (á 250 g) philadelphiaost naturell
  • 1 ¾ dl strösocker
  • 3 ägg
  • Glasyr
  • 1 dl mjölk
  • 1 msk espresso kaffepulver
  • ¼ tsk kanel
  • 1 ¼ dl vispgrädde
  • 2 msk florsocker
  • 25 g Marabou mjölkchoklad (ca 6 rutor)
  • Garnering
  • 1 tsk espresso kaffepulver
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175º. Blanda den krossade kexchokladen med det smälta smöret, fördela massan i springformens botten och cirka 3 cm upp på kanterna.
    2. Smält mjölkchokladen under konstant omrörning på låg värme. Blanda färskost och socker i en skål. Tillsätt 1 ägg åt gången, rör om väl efter varje ägg. Rör till sist i den smälta chokladen. Häll upp ostkrämen i formen och grädda cheesecaken i 55 min. Låt kakan svalna helt.
    3. Blanda kaffepulver och mjölk med kanel. Den hårt vispade grädden rörs ihop med florsocker och den resterande smälta chokladen. Bred ut massan över den kalla kakan. Strö över med espressopulver.
    4. ÄT OCH NJUT!

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8
    4.9
    20 min
    8-9
    6

    Kommentarer (5)

    LatinaMiia 14 april 2009

    1 msk espresso kaffepulver och 1 tsk espresso kaffepulver?? Hmm vf två olika mått? // Miia

    Mortiana 14 april 2009

    eftersom man ska strö över 1 tsk kaffepulver och ha 1 msk i massan som ska vara på kakan antar jag.

    LillaJa 17 april 2009

    Fyra paket Philadelfiaost ?? Det finns olika mängd i askarna. Hur mycket används (ange vikten)

    piasteen 12 juni 2009

    Nej tack...den här var inget vidare...lät så himla god men som sagt nej tack

    JulleRull 20 november 2009

    Jag tycker inte att den var så speciell som du skrivit den var god men inte nådot specell god. :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben