Cassis cheesecake

Serverar: 8-10 portioner

Den här cheesecaken får en att drömma om sommarens söta svarta vinbär.

Ingredienser

  • Smulbotten
  • 200 g digestivekex
  • 1 msk kakaopulver
  • 75 g flytande margarin
  • Fyllning
  • 3 ägg
  • 1 ½ dl strösocker
  • 400 g philadelphiaost
  • 200 g creme fraiche
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 2 ½ dl Kiviks Lättdryck, svarta vinbär
  • 3 msk gelatinpulver
  • Garnering
  • Vispad grädde
  • Romerska bågar el. små chokladfigurer
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175º. Krossa kexen och blanda smulorna med kakao och flytande margarin till en massa. Tryck ut massan i bottnen på en springform, ca 24 cm i diameter. Grädda smulbottnen ca 15 min. Låt svalna.
    2. Gör undertiden ostfyllningen: Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt färskost, creme fraich och vaniljsocker, vispa blandningen smidig och slät.
    3. Blanda saft och gelatinpulver i en stor mugg. Låt gelatinet stå och svälla en stund i saften. Lös sedan upp gelatinet genom att ställa muggen i en kastrull med kokande (hett) vatten.
    4. Häll saft- och gelatinblandningen i ostsmeten i en fin stråle under fortsatt vispning.
    5. Häll ostsmeten över smulbottnen och ställ in springformen i kylen. Låt den stå och stelna i minst 4 tim, gärna över natten.
    6. Spritsa vispad grädde i fina toppar på varje tårtbit och pynta med romerska bågar eller chokladpraliner.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8
    4.9
    20 min
    8-9
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben