Cevapcici med kebabsås

Serverar: 4 portioner

Cevapcici är en maträtt som är vanlig på Balkanhalvön. Den serveras ofta med ajvar relish, rå lök, pitabröd och yoghurt.

Ingredienser

  • 1 liten gul lök
  • ½-1 dl rostad paprika, inlagd i olja
  • 500 g nötfärs
  • 1 tsk sambal oelek
  • 1 äggula
  • 1 msk ströbröd
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 3-4 vitlöksklyftor
  • 1 msk smör eller olivolja
  • Kebabsås
  • 2 dl yoghurt, avrunnen
  • ½ dl ajvar relish, valfri styrka
  • 1 tsk spiskummin
  • Salt
  • Svartpeppar
  • 1 vitlöksklyfta
  • Tillbehör
  • 2 dl finhackad isbergssallad
  • ½ gurka, skivad
  • 1 röd paprika, strimlad
  • 8 pfeferoni
  • 4 pitabröd
  • Instruktioner

    1. Skala löken och riv den fint på ett rivjärn. Hacka den rostade paprikan fint. Lägg färs, lök, paprika, sambal oelek, ägg, ströbröd, salt och svartpeppar i en bunke. Pressa ner vitlöksklyftorna. Blanda allt ordentligt.
    2. Forma färsen till små avlånga korvar och stick eventuellt ett grillspett genom köttet.
    3. Stek i smör eller olivolja i en stekpanna tills de blivit gyllenbruna.
    4. Gör kebabsåsen. Blanda yoghurt, ajvar relish, spiskummin, salt och peppar. Pressa ner vitlöksklyftan och blanda. Låt dressingen stå kallt tills den ska serveras.
    5. Servera med sallad, gurka, paprika, pfeferoni och pitabröd.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben