Gills grillade chibbar/cevapcici

Serverar: 6-8 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Väldigt poppis hos de flesta.

Ingredienser

  • 1,5 kg fläskfärs
  • 2 ägg
  • 10 vitlöksklyftor
  • Cayennepeppar
  • Vitpeppar
  • Salt
  • Grovmalen svartpeppar
  • Chilipulver
  • Paprikapulver
  • Pepparmix
  • Kebabkrydda
  • Jalapenokrydda
  • 1 huvud isbergssallad
  • 3 gula lökar
  • 15 minibaugetter
  • Tzatsiki
  • 1 liter turkisk youghurt
  • 10 vitlöksklyftor
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa svartpeppar
  • 1 nypa vitpeppar
  • 2 msk olivolja
  • 1 knippe hackad dill
  • 1 liten slanggurka
  • Instruktioner

    1. Blanda färsen, kryddorna och pressad vitlök, tillsätt äggen. Rulla dem som stora järpar. Klara för att grillas.
    2. Hacka den gula löken och strimla salladen fint och lägg det i skålar. Blanda allt till tzatsikin, gurkan ska rivas och kramas ur innan du lägger den i youghurten, värm baguetterna.
    3. Det serveras så att man lägger tzatsiki i botten på brödet sen hackad lök och sallad till sist i med en chibbe klar att ätas.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Evia 19 maj 2008

    mumsfillibabba

    king200 22 juni 2008

    detta gör min fru . det e helt underbart o få

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben