Cevapcici

Serverar: 4 portioner

En sorts "järpe" eller "avlång köttbulle" som man vanligtvis hittar i frysdisken. Inte alls så svår att göra själv.

Ingredienser

  • 500 g lammfärs eller nötfärs, eller hälften av varje
  • 4-5 krm salt
  • 1-2 vitlöksklyftor, pressade
  • 2 krm svartpeppar
  • 2 krm spiskummin
  • 2 krm koriander
  • 1 krm chilipeppar
  • ca 1 dl vatten
  • 1-2 msk rapsolja
  • Instruktioner

    Blanda färsen med salt och tillsätt sedan lök, kryddor och så mycket vatten att det blir en fast färs. Forma den till ca 16 avlånga köttbullar. Pensla med olja och stek eller grilla runt om.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Lena 31 januari 2008

    Bara så under bart gott.. Mvh Lena

    gds877 29 augusti 2009

    Så gott.............!!!!!!

    Relaterade Artiklar

    Malmöfestival
    Idag kör Malmöfestivalen igång och det betyder mycket mat. Hela centra...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben