Idag kör Malmöfestivalen igång och det betyder mycket mat. Hela centrala Malmö täcks av över 200 matstånd med kulinariska delikatesser från hela världen. Den som vill göra ett litet matäventyr och prova känguru, struts, vildsvin ska bege sig till Malmö, 11-18 augusti.
Malmöfestivalen inleds alltid med Världens största kräftskiva, på Stortorget 11 augusti kl 18.00. På Malmöfestivalen, eller Matfestivalen som den även kallas, kan man inmundiga allt från våfflor, korv, kebab, tacos och langos till sushi, cevapcici, Coloradobiff, drakbullar och Lomitoburgare. Njut av citrongräs, koriander, curry och bambu. Eller jalapenos, Samosas och danska smorrebröd.
På tisdag 15 augusti går Servitörsloppet av stapeln. Åtta lag från Malmös restauranger springer stafett med en bricka med tillbehör. Loppet arrangeras av Sveriges Bartenders Gille och Philipson & Söderberg.
Men Malmöfestivalen är mycket annat än mat. Tivoli, musik från 5 olika scener, över 50 tält med mindre scener, bl a Sextiotalstältet, Countrytältet, Jazztältet och Danstältet. Drakbåtspaddlingen drar ca 12 000 deltagare, Löparfestivalen med Seggerrundan, Festivalloppet och Knattevarvet, Tjejåhoj, boule och fotboll. Kultur- och filmtält. Slutligen bör man beskåda invignings- och avslutningsfyrverkerierna och den storslagna Aquashowen med musik, ljus och rök varje kväll.Vi ses i Malmö, Matkubben är på plats och recenserar all mat!

Maria Dahlquist
2000-08-11