Champagnesorbet

Serverar: 6 portioner

Glassen är lättlagad och bör göras dagen före så att den stelnar ordentligt.

Ingredienser

  • 12 äggulor
  • 1 ½ dl flytande akaciahonung
  • 4 dl mousserande vin eller champagne
  • Ca 1 liter färska hallon eller 2 paket frysta hallon
  • Instruktioner

    1. Blanda äggulor, honung och vin i en rostfri, emaljerad kastrull, ej aluminium. Vispa kraftigt i vattenbad på spisen eller på medelvarm platta. Vispa krämen hela tiden precis under kokpunkten tills du får en tjock och luftig äggkräm. Ta kastrullen från värmen och låt svalna.
    2. Slå upp krämen i en avlång plastbehållare, i en sådan är det enklast att göra glasskulor med ett kuljärn. Frys in över natten. Skeda upp sorbeten i kulor när den är helt klar och frys in igen. Då går det lättare att lägga upp glassen inför serveringen. Den smälter nämligen ganska snabbt.
    3. Mosa hälften av hallonen med en gaffel i en skål, de frysta ska vara tinade och helst avrunna. Lägg lite hallonsås i botten av varje serveringsskål. Lägg upp glasskulorna ovanpå, dekorera med hallon och stick ev ner ett chokladflarn i varje portion.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben