Champagnesorbet

Serverar: 4 portioner

Med smak av citron och apelsin.

Ingredienser

  • 3 dl vatten
  • 2,5 dl strösocker
  • 1 st citron
  • 1 st apelsin
  • 1,5 flaskor mousserande vin
  • 2 st äggvita
  • 1 dl florsocker
  • Instruktioner

    1. Koka ihop socker och vatten på medelhög värme till en lag. Skala citrusfrukterna och pressa ur saften. Häll skalen i lagen och låt koka i ytterligare några minuter.Tag kastrullen från värmen och sila bort skalen.
    2. Häll citrussaften och en halv flaska champagne/mousserat vin i sockerlagen. Ställ blandningen i frysen och låt stå i en timme, tag sedan ut och vispa runt kraftigt så att alla iskristaller slås sönder. Ställ in i frysen igen ytterligare en timme.
    3. Vispa äggvita till ett hårt skum och sikta ner florsockret i omgångar. Blanda i skummet i sorbén och ställ in i frysen i ca en timme till (eller tills den har frusit ordentligt). Servera i skålar eller i martiniglas som på bilden. Häll en skvätt champagne på varje portion. Servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben