Champinjonfilé

Serverar: 4 portioner

Väl utbultade skivor av fläskfilé, stekta och serverade med champinjonstuvning på en bädd av palsternackor. En verklig festrätt!

Ingredienser

  • 2 medelstora palsternackor
  • 1,5 tsk salt
  • 700 g fläskfilé
  • 0,5 tsk örtsalt
  • 2 krm vitpeppar
  • 2 msk ströbröd
  • 2 msk riven parmesanost
  • 2 msk smör eller margarin
  • 2 msk klippt persilja
  • Champinjonstuvning
  • 200 g färska champinjoner
  • 1 msk smör eller margarin
  • 3 dl tjock grädde
  • 0,5 dl vitt vin
  • 1 äggula
  • 2 krm salt
  • 0,5 krm vitpeppar
  • 0,5 krm vitlökspulver
  • Instruktioner

    1. Skala och skär palsternackorna i skivor. Koka dem i lättsaltat vatten tills de är mjuka och håll dem varma.
    2. Rensa champinjonerna och skär dem i skivor. Fräs upp dem hastigt i matfettet och späd sedan med grädden i omgångar, medan svampen får puttra. Grädden ska koka ihop till en stuvning.
    3. Vispa ihop vin och äggula. Tillsätt detta i stuvningen och krydda. Låt inte stuvningen koka sedan äggulan blandats i, då skär såsen sig.
    4. Skär filén i skivor. Blanda salt, peppar, ströbröd och ost i en plastpåse och panera köttet i blandningen.
    5. Stek filén vackert brun på båda sidor. Ha inte för stark värme, då kan paneringen bli bränd innan köttet hinner bli genomstekt.
    6. Lägg upp de varma och väl avrunna palsternacksskivorna på ett varmt serveringsfat. Lägg fläskfilén ovanpå och häll över champinjonstuvningen. Strö lite persilja över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben