Aprikos- och champinjonfilé

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Mums så gott!!!!

Ingredienser

  • 4 kycklingfiléer
  • 2 tsk oregano
  • Salt
  • Peppar
  • 8 färska aprikoser
  • 20 champinjoner
  • 2 msk smör
  • 1 dl grädde
  • 2 msk rödvinsvinäger
  • 2 msk worcestershiresås
  • 2 msk salvia
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    Krydda filéerna med oregano, salt och peppar. Lägg dem i en smord, eldfast form. Stek mitt i ugnen ca 20 min. i 225° Dela aprikoserna och kärna ur dem under tiden. Skär champinjonerna i fjärdedelar och fräs upp dem i en stekpanna. Tillsätt aprikoshalvor och smör, späd med grädde. Rör ner rödvinsvinäger, worcestershiresås och salvia och låt puttra ett par minuter. Smaka av med salt och peppar. Slå såsen runt filéerna 5 min innan de är klara. Servera med ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben