Aprikos- och persikopaj

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Supersnabb efterrättspaj, gärna med grädde eller glass till

Ingredienser

  • Pajbotten + fyllning
  • 100 g smör
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk socker
  • 1 brk 240 g aprikoser
  • 1 brk 240 g persikor
  • Lock
  • 3/4 dl vetemjöl
  • 75 g smör
  • 3/4 dl socker
  • mandelmassa efter behag
  • 1 äggula
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225 grader. Hacka eller knåda samman pajbottnen, klä en smörad form ,av normalstorlek, med degen. Ställ in i varma ugnen några minuter medan du hackar den konserverade frukten samt (för sig) hackar samman ingredienserna till pajlocket. De sista ska inte bli en slät deg. Tag ut pajsbottnen, täck med frukten och strö locket över, in i ugnen i 15-20 minuter. Busenkelt!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben