Persikopaj

Serverar: 8-10 portioner

Jättegott till dessert eller till fikat.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 2 1/2 dl vetemjöl
  • 2 msk mjölk
  • 1 msk strösocker
  • Ca 100 g mandelmassa
  • 2 msk mellangrädde
  • 5 st konserverade persikohalvor i klyftor
  • 1dl aprikosmarmelad
  • Instruktioner

    1. Hacka ihop smör, mjöl, mjölk och socker till en deg. Låt vila svalt ca 1 timme.
    2. Tryck ut degen i en pajform med löstagbar botten, ca 25 cm i diameter. Riv mandelmassan grovt och blanda den med grädden. (Det ska bli en mjuk massa.) Bred ut mandelmassan i pajbotten. Låt persikoklyftorna rinna av lite och lägg dem sedan i en ring på mandelmassan.
    3. Grädda i 225 grader, tills pajen har fått fin färg och degen är klar, ca 20 minuter. Låt svalna. Smält marmeladen och pensla persikorna med den.
    4. Servera med lättvispad grädde eller glass.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    monkan1 27 januari 2008

    Testade pajen igår. Den var god !

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben