Persikopaj

Serverar: 6-8 portioner

Bjöd mina arbetskamrater på pajen idag och den blev väldigt omtyckt. Fick kommentaren: "Du tar med dig receptet imorron va?"

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 dl socker
  • 1 tsk bakpulver
  • 175 g smält smör eller margarin
  • Fyllning
  • 4-5 mogna persikor eller en liten burk konserverade
  • 1 burk crème fraiche (250 g)
  • 2-3 msk vaniljsocker
  • Ev lite citronsaft över persikorna
  • 3-4 äggulor
  • Hackade hasselnötter
  • Tillbehör
  • Vispad grädde
  • Rivet skal av 1 citron
  • Saft av 1 citron
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop alla ingredienser till pajdegen och tryck ut den i en pajform. Dela persikorna i klyftor och lägg ut dem på pajdegen.
    2. Blanda crème fraiche, vaniljsocker och äggulor och häll det över persikorna i formen. Grädda i ugnen på 200ºC i 25-30 minuter. Strö över lite hackade hasselnötter mot slutet.
    3. Till pajen är det gott att servera vispad grädde blandat med skal och saft från en citron. Smaka dig fram!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben