Persikopaj med mandelmassa

Serverar: 8-10 portioner

Har smakat hos min syster, gudomligt god paj.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 3 dl vetemjöl
  • 100 g smör el. margarin
  • 1 dl florsocker
  • 1 äggula
  • 1 nypa salt
  • Fyllning
  • 200 g mandelmassa
  • 2 ägg
  • 1 dl vispgrädde
  • ca 500 g persikohalvor från burk (eller färska persikor, nektariner eller aprikoser)
  • Instruktioner

    Ugn 175 grader. Låt persikor på burk rinna av väl. Knåda ihop degen snabbt och låt vila i 1 timme i kylen. Kavla ut degen till en rundel och lägg på plats i pajform, förgrädda 10 min. Rör ut mandelmassa med ägg och grädde och häll i pajskalet. Lägg i persikorna hela med runda sidan upp eller skär i bitar och lägg ett mönster. Grädda i ca 45 min. Lite vaniljglass till är gott!

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    Tova-Clara 27 mars 2008

    Gott

    SEAbjrpn 5 maj 2008

    Hej! Tack för receptet på persikopajen. Kram /SEA

    fiaflickan 19 april 2009

    Denna paj var jättegod!! Jag älskar mandelmassa så den passade mig verkligen.Den kommer att bakas många gånger:)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben