Persikopaj

En mycket god paj. Perfekt en riktigt varm sommardag. Vi tyckte att en klick grädde till pajen var för neutralt så vi serverade vaniljvisp till. Den hjälpte till att lyfta fram alla goda smaker.

Ingredienser

  • Botten
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 msk strösocker
  • 75 g smör eller margarin
  • 1 äggula
  • Fyllning
  • 3 persikor, konserverade eller färska
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 ägg
  • 3/4 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200º. Hacka ihop mjöl, socker, smör och äggula till en deg.
    2. Tryck ut degen i en pajform ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen i ca 10 minuter.
    3. Skär persikorna i klyftor och lägg dem i det varma pajskalet. Häll fyllningen över persikorna.
    4. Grädda pajen i ca 25 minuter. Låt pajen kallna och servera med en klick grädde.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben