Aprikos- och marängsnittar

Serverar: 16 portioner

Mumsiga fyrkanter som bakas i liten långpanna eller lasagneform.

Ingredienser

  • 50 g vetemjöl
  • 50 g smör
  • 1/2 tsk vaniljeessens
  • 1 stor knivspets salt
  • 1 stort ägg, som delas i vita och gula
  • 115 g strösocker
  • 50 g valnötter, hackade
  • 50 g pekannötter, hackade
  • 115 g aprikosmarmelad
  • Instruktioner

    1. Förvärm ugnen till 180 grader. Smörj och bröa en liten fyrkantig bakform. Rör mjölet samman med smör, vaniljeessens, salt, äggula och 50 g av sockret. Fördela degen i jämt lager i bakformen. Pricka degen med en gaffel och grädda degplattan i 10 minuter.
    2. Vispa äggvitan hård, och därefter tillsätts resten av sockret (50 g). Vispa massan tills den hård och blank. Vänd försiktigt ned de hackade val- och pekannötterna, men rör inte för mycket.
    3. Tag ut bakformen ur ugnen och bred ut aprikosmarmeladen över kakan, därefter fördelas marängmassan över kakan i jämt lager.
    4. Kakan gräddas nu i 20 minuter tills marängen är spröd och gyllenbrun. Låt kakan avsvalna på ett bakgaller. När kakan svalnat skärs den upp i önskad storlek (10x2,5 cm), innan den ska servas.
    5. Baktips: Aprikos- och marängsnittar kan hålla sig färska i en lufttät behållare i upp till 3 dagar.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben