Mjölkfria marängsnittar

Serverar: 25-30 portioner

Tid: 45 minuter

De ljuvligt goda! Kan lagas med mejeriprodukter för den som tål det.

Ingredienser

  • Botten
  • 125 g Mjölkfritt margarin (Keiju)
  • Salt, dvs en liten nypa
  • 1 dl Strösocker
  • 3 dl Vetemjöl
  • 1 Ägg
  • 1/2 tsk Vaniljsocker
  • Skalet från en citron
  • Maräng
  • 1 Äggvita
  • 0,5 dl Strösocker
  • 1 påse Mandelspån
  • Instruktioner

    1. Gör botten; Arbeta ihop margarin, salt, socker, mjöl, ägg, vaniljsocker och citronskalet i en matberedare, eller för hand, degen ska precis hänga ihop. Häll ut degen på bakbordet och forma snabbt två rullar, 3 cm i diameter. Linda in rullarna i plastfolie och lägg dem i kylen i ca 20 minuter. Lägg rullarna på bakplåt och platta ut dem till ca 5 mm tjocklek.
    2. Gör marängen; Vispa äggvitan till ett fast skum, tillsätt socker under vispning. Rör ner två tredjedelar av mandelspånen.
    3. Bred marängen på kaklängderna och strössla med resten av mandelspånen.
    4. Grädda i övre halvan av ugnen på 175 grader i 15-20 minuter. Skär kakorna på snedden medans de fortfarande är varma, och låt svalna på plåten.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben