Aprikos- och persikomarmelad med vodka

Serverar: 3 portioner

Läcker marmelad som kan ätas med sked direkt ur glaset! Passar bra som frukost marmelad.

Ingredienser

  • 700 g persikor
  • 650 g aprikoser
  • 15 - 20 cl Vodka
  • 400 g socker
  • Instruktioner

    1. Klyfta aprikoserna och ta bort kärnan. Skala persikorna, ta bort kärnan och klyfta dem med.
    2. Blanda frukten, sockret och vodkan i en kastrull. Hetta upp under kastrullen och när det första bubblorna kommer, sänk värmen och koka färdigt. Konsistensen av den här marmeladen är relativt mjuk, på grund av att så lite socker har används. Häll marmeladen på rena glas och skruva på lock. Låt kallna upp och nervända. Förvara på ett kallt och mörkt ställe. Bevaringstid: 1 år

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben