Aprikos- eller plommonrutor

Byt ut aprikoserna mot plommon nu när det snart är säsong för dem!. Skålla och skala dem. Kärna ur och skär plommonen i klyftor.

Ingredienser

  • 200 g margarin eller smör
  • 6 dl socker
  • 4 ägg
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 tsk vaniljsocker
  • Ca 250 g (½ liter) aprikoser i bitar eller plommon
  • Ca 50 g mandelspån
  • Instruktioner

    1. Värm ugnen till 175°. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna (ca 30x40 cm).
    2. Smält fettet i en gryta och låt det svalna lite. Rör ner socker, ägg, mjöl och vaniljsocker i fettet. Blanda till en slät smet. Häll den i långpannan. Dela frukten och tag bort kärnorna. Skär halvorna i tunna klyftor. Fördela frukten över kakan. Strö över mandelspånen.
    3. Grädda i mitten av ugnen 30-40 minuter. Drag kakan ur pannan och stjälp över långpannan. Låt kakan kallna så. Skär kakan i bitar. Sikta gärna lite florsocker över bitarna.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    goffa 19 augusti 2011

    Detta blev ju typ kubb?! Fattas det ngt flytande? Bakpulver? Vad missade jag - det blev typ deg, inte smet (jag var förstås ganska snabb på att stoppa i torrvarorna, kan det inverka?). Ska prova igen imorgon för kubben blev god smakmässigt, omän kompakt o torr.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben