Aprikos- o mandelkaka

Godis och glutenfritt, passar alla.

Ingredienser

  • 2 dl vatten
  • 150 g torkade aprikoser
  • några kardemummakärnor
  • 200 g mandelmjöl
  • 50 g polenta
  • 2 dl strösocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 6 ägg
  • 1 tsk pressad citron
  • 1 msk rosenvatten (kan avvaras)
  • Till garnering
  • 1 dl aprikossylt
  • ½ dl hackade pistagenötter
  • Instruktioner

    Koka dom torkade aprikoserna i vattnet med kardemumman. 10 minuter på låg värme. Låt svalna i vattnet. Ta undan fem av aprikoserna och dela dom på längden. Lägg resten i en matberedare och tillsätt mandelmjöl, socker, polenta, bakpulver och ägg. Kör på högsta hastigheten en god stund så att aprikoserna finfördelas och du får en fin smet. Häll sedan i citron och rosenvatten och blanda om en stund till. Häll över i en smord och bröad form Lägg dom tio aprikoshalvorna runt kanten och in i ugnen. Grädda i ca 160 grader 50-60 minuter. Låt svalna. Bred sedan på aprikossylten och strö över de hackade pistagenötterna.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben