Marängsnitt

Serverar: 40 portioner

Underbart goda småkakor.

Ingredienser

  • Mördeg
  • 200 g margarin eller smör
  • 1 dl socker
  • Ca 4½ dl vetemjöl
  • Maräng
  • 2 äggvitor
  • 1½ dl socker
  • Garnering
  • 3-4 msk kokosflingor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader. Arbeta ihop ingredienserna till mördegen med fingrarna eller i matberedare till en smulig deg. Häll upp på bakbord och forma till en deg. Vira in i plastfolie och låt vila kallt.
    2. Dela mördegen i tre delar. Rulla ut till längder. Lägg dem på plåt och platta till dem. Grädda dem mitt i ugnen 7-8 minuter.
    3. Vispa under tiden äggvitorna till hårt skum och blanda i hälften av sockret. Vänd i resten av sockret. Bred ut marängen på de halvgräddade längderna. Strö en sträng av kokos på mitten. Grädda ytterligare 8-10 minuter.
    4. Skär kakorna med kniv i sneda bitar tvärsöver längderna. Du kan ev sätta in kakorna på plåten ytterligare en stund i ugnen på svag värme (100-150 grader).

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben