Marängsnittar

Serverar: 50 portioner

Underbart goda snittar, med spröd botten och lite småsegt marängtäcke. Du kan även strö lite rostad mandel över marängen innan du gräddar.

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 5 dl vetemjöl
  • 2 äggulor
  • 2-3 msk kallt vatten
  • Maräng
  • 2 äggvitor
  • 1 ½ dl strösocker
  • 1 msk potatismjöl
  • Instruktioner

    1. Mixa en smuldeg av smör och mjöl. Arbeta in äggulorna och så mycket vatten att det blir en lagom fast deg. Slå in degen i plastfilm och lägg den i kylen 1 timme.
    2. Värm ugnen till 175°.
    3. Kavla ut degen på lätt mjölat underlag till en kaka som täcker ett bakpapper.
    4. Flytta över pappret till en bakplåt. Vispa äggvitorna till hårt skum, tillsätt socker och potatismjöl under fortsatt vispning. Bred smeten över kakan, grädda mitt i ugnen ca 15 minuter. Skär kakan i sneda bitar när den svalnat.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    emaxen 30 mars 2009

    Dessa kakor blev väldigt goda och var lättbakade. Kommer att baka dessa kakor flertalet gånger.

    Nettispettis 28 januari 2010

    Åå detta recept påminner om de som vi gjorde på hemkunskapen i skolan för några år sen.. Har letat överallt! Måste testa! :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben