Charlotte Russe kaka

En mycket god och vacker kaka...

Ingredienser

  • 3 ägg
  • 2 dl Dansukker Strösocker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1½ tsk bakpulver
  • 2 msk kokande vatten
  • Fyllning till rulltårtan
  • 2-3 dl lingonsylt
  • Fyllning 1
  • 6 dl vispgrädde
  • 1½ dl Dansukker Gelésocker Multi
  • Fyllning 2
  • 200 g lingon eller tranbär
  • 6 dl utspädd lättdryck lingon
  • 3 dl Dansukker Gelésocker Multi
  • Garnering
  • Dansukker Florsocker
  • Instruktioner

    1. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda vetemjöl och bakpulver och vänd ner i smeten tillsammans med vattnet.
    2. Häll smeten i långpanna klädd med bakplåtspapper.
    3. Grädda mitt i ugnen i 250° i ca 5 minuter. Strö socker på kakan och stjälp upp den på ett bakplåtspapper. Dra bort papperet från bottnen. Bred på sylten. Rulla samman. Låt svalna.
    4. Klä en form t.ex. hjärtform, med plastfilm. Skär kakan i tunna skivor och täck formens botten och sidor.
    5. Koka grädden och gelésockret i ½ minut. Låt svalna något innan det hälls över kakan i formen.
    6. Ställ i kylskåp för att stelna.
    7. Lägg lingon eller tranbär på fyllningen.
    8. Koka dryck och gelésocker i ½ minut. Låt svalna något innan det hälls över bären.
    9. Ställ i kylskåp till serveringen.
    10. Stjälp upp kakan på ett fat och dofta över lite florsocker.

    Liknande recept

    4.4
    30 min
    35
    14
    4.7
    30 min
    20-30
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben