Cheesecake Crème Bonjour

Garnera med olika frukter och bär. Tag det som är aktuellt för säsongen.

Ingredienser

  • 100 g margarin
  • 1 msk farinsocker
  • ¾ msk malen kanel
  • 200 g digestivekex
  • Fyllning
  • 3 blad gelantin
  • 100 g creme bonjour naturell
  • 2½ dl creme fraiche
  • 1 citron
  • 2 ägg
  • 1 dl socker
  • Instruktioner

    1. Smält margarinet, blanda i farinsocker och kanel. Krossa kexen och blanda ner i margarinsmeten. Klä en pajform (med löstagbar kant) med smulblandningen och ställ kallt.
    2. Blötlägg gelatinet i kallt vatten. Vispa ihop rumsvarmt Crème Bonjour och Crème fraiche. Tillsätt saften och rivet skal från citronen.
    3. Dela äggen och rör ner gulorna och sockret i smeten. Vispa äggvitorna till hårt skum. Krama ur vattnet från gelatinet och smält det på svag värme. Låt det svalna något och häll det i en fin stråle ner i smeten. Vänd ner äggvitorna i smeten.
    4. Häll smeten i den kexklädda formen. Ställ kallt så att den stelnar

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben