Cheesecake Dukan

För de som kör Dukan-metoden.

Ingredienser

  • Botten
  • 3 ägg
  • 3 msk havrekli
  • 1 msk maizena
  • 2 msk lättmjölk
  • 3 msk flytande sötningsmedel
  • 1 tsk bakpulver
  • 200 g lätt kesella
  • 2 msk kakao
  • Ost
  • 500 g lätt kesella
  • 2 ägg
  • 3 msk flytande sötningsmedel
  • ½-1 tsk vaniljarom
  • 1 dl lättmjölk
  • 3 msk gelatin (eller enligt recept på gelatinförpackning)
  • Fun Light (dryckeskoncentrat) efter smak
  • Instruktioner

    1. Vispa äggvita. Vispa äggula och sötningsmedel. Tillsätt havrekli, maizena, bakpulver, pulvermjölk, kakao och kesella. Tillsätt äggvita.
    2. Fyll smeten i en 22 diameters form med bakplåtspapper och grädda botten, i cirka 35-40 minuter i 180 grader. Låt svalna.
    3. Blanda gelatin i varm mjölk. Låt svalna. Vispa äggvitor. Vispa äggula med sötningsmedel. Tillsätt kesella, vaniljarom och försiktig gelatin. Tillsätt äggvita och rör försiktig.
    4. Fyll smeten ovanpå botten. Ställ kallt för att stelna. Gelatin
    5. Fun Light (dryckeskoncentrat) blanda med varmt vatten (efter smak) tillsätt gelatin 3 msk (eller enligt recept på gelatinförpackning). Låt svalna.
    6. Fyll ovanpå osten. Ställ kallt för att stelna.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8
    4.9
    20 min
    8-9
    6

    Kommentarer (1)

    Mecide 7 juli 2012

    Super äcklig, åkte ner i soporna så fort jag lyckades svälja första tuggan... Bläh...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben