Cheesecake light

Serverar: 10 portioner

Jättegod och förhållandevis smal cheesecake. Så här års pyntar jag den med kiwi, på sommaren blir det hallon.

Ingredienser

  • Botten
  • 8 digestivekex, fullkorn
  • 50 g smör eller margarin
  • Fyllning
  • 500 g keso, 4% fett
  • 2 ägg
  • 1 dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 krm salt
  • 3 kiwi eller annan frukt, till exempel mango eller hallon
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 225 grader.
    2. Smula kexen i en bunke. Smält smör eller margarin i en kastrull. Häll fettet över kexen och blanda allt väl.
    3. Lägg kexsmulorna i en smord springform (cirka 23 cm i diameter), tryck med baksidan av en sked så att kexsmulorna packas i formen.
    4. Grädda i mitten av ugnen i 5 minuter.
    5. Fyllning: Kör keson slät med en mixerstav eller i en matberedare. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt vaniljsocker, salt och keso. Bred smeten över bottnen.
    6. Grädda kakan i ytterligare 20 minuter, smeten ska ha stelnat. Låt cheesecaken kallna.
    7. Skala och skär kiwin i tunna skivor och lägg frukten ovanpå. Servera kakan rumstempererad eller kylskåpskall.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8
    4.9
    20 min
    8-9
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben