Cheesecake med Amaretto

Serverar: 8-10 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

En sagolikt god cheesecake som tar lite tid att göra men är som sagt väl värd besväret, för god blir den speciellt om man serverar den tillsammans med lite bärsås till.

Ingredienser

  • 4-4 ½ dl smulade digestivekex
  • 4 msk socker
  • 4-5 msk osaltat smör
  • Fyllning
  • 800 g Philadelphia creamcheese (rumstempererad)
  • 2 dl socker
  • 2-2 ½ dl gräddfil
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 4 msk vetemjöl
  • 4 ägg
  • 4-5 konserverade persikohalvor
  • ½-1 dl Amarettolikör
  • Gräddfilslager
  • 3 dl gräddfil
  • 2-3 msk strösocker
  • Instruktioner

    1. Gör först pajskalet: Sätt ugnen på 175 grader. Smula kexen och blanda med socker och smält smör. Klappa ut massan i en springform (ca 25-26 cm) med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen 8-10 minuter. Låt svalna.
    2. Fyllning: Vispa osten på låg hastighet med sockret. Vispa i gräddfilen, vaniljsockret, vetemjölet och äggen, ett i taget. Kör persikorna till puré i mixer, rör ner purén i ostfyllningen och smaksätt med Amaretto (mandellikör). Häll i pajskalet, grädda i ugnens nedre del. Titta efter ca 40 minuter; fyllningen kan fortfarande vara lite lös i mitten.
    3. Gräddfilslager: Blanda gräddfil med socker och bred på ett lager. Grädda ytterligare ca 7-8 minuter. Låt kakan svalna, ställ i kylen helst över natten. Njut den nästa dag tillsammans med en bärsås (valfria bär mixade med florsocker).

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8
    4.9
    20 min
    8-9
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben