Cheesecake med ananas och passionsfrukt

Serverar: 8 portioner

En amerikansk klassiker som får ett nytt spännande liv med ananas och krossad svartpeppar. Syrlig passionsfrukt dämpar cheesecakes sötma

Ingredienser

  • 100 g digestivekex
  • 50 g kokosflingor
  • 50 g smör
  • Fyllning
  • 4 gelantinblad
  • 150 g färsk ananas
  • 1 dl strösocker
  • 3/4 dl kokosmjölk
  • 2 krm grovkrossad svartpeppar
  • 4 msk mörk rom
  • 250 g kesella
  • 1 1/4 dl crème fraiche
  • Sås
  • 1 vaniljstång
  • 1/2 dl råsocker
  • 2 dl koncentrerad apelsinjuice
  • 1 1/2 tsk majsstärkelse
  • 1 msk kallt vatten
  • 2 passionsfrukter
  • Till dekoration
  • Grovkrossad ananas
  • Grovkrossad svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°
    2. Mixa kexen till kakbottnen tillsammans med kokosflingorna. Smält smöret och rör ner det i blandningen. Platta ut blandningen i en form med löstagbar botten och grädda i 10 minuter i mitten av ugnen. Ta ut botten och låt den svalna. Ställ sedan i kylen för att kallna.
    3. Blötlägg gelantinet i kallt vatten. Skär ananasen i bitar och mixa den. Koka upp ananasmixet tillsammans med socker, kokosmjölk, svartpepparkross och rom. Låt svalna något.
    4. Ta upp gelantinet och rör ner det i ananasröran, blanda om tills gelantinet smält och blandningen svalnat. Rör ihop den med kesella och crème fraiche, häll smeten i den kalla kakbottnen och släta till ytan. Ställ kakan i kylen i 2 timmar.
    5. Sås: Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna. Koka ihop vanilj, socker och apelsinjuice. Rör ut majsstärkelsen i vattnet och red av såsen till simmig konsistens. Dela passionsfrukterna, gröp ut fruktköttet och rör ner i blandningen. Låt svalna till rumstemperatur.
    6. Lossa kanterna på formen. Doppa en vass kniv i ljummet vatten och skär ut åtta tårtbitar. Dekorera varje bit med krossad ananas och svartpeppar samt med apelsin- och passionsfruktssåsen.
    7. Njut!

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben