Cheesecake med bärtopp

Serverar: 8 portioner

Mycket god.

Ingredienser

  • Botten
  • 15 digestivekex
  • 75 g smör
  • Fyllning
  • 2 dl kesella
  • 2 dl crème fraiche
  • 1 dl gelésocker
  • Topp
  • 2 dl gelésocker
  • 0,5 l bär, färska eller frysta bär
  • 4 dl röd saft, utspädd, helst samma smak som bär
  • Instruktioner

    1. Krossa kexen, smält matfettet och blanda i kexkrosset. Tryck ut smulblandningen i botten på en form med löstagbar kant.
    2. Koka upp 1 dl creme fraiche med gelésockret och låt koka i 1/2 minut. Blanda i resten av creme fraichen och kesellan. Lägg fyllningen i skalet. Ställ i kylskåp för att stelna.
    3. Blanda saft och gelésockret i en kastrull och koka i 1/2 minut. Tag grytan från värmen och låt svalna. Lägg bären, större bär som jordgubbar delas eller skivas, uppe på fyllningen. Bred gelén över bären.
    4. Förvaras i kylskåp innan servering.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8
    4.9
    20 min
    8-9
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben