Cheesecake med blåbär

Serverar: 8 portioner

Här har jag valt blåbär men du väljer dina egna favoritbär.

Ingredienser

  • 100 g pepparkakor
  • 100 g digestivekex
  • 75 g smör
  • Fyllning 1
  • 400 g Philadelphiaost
  • 1 dl socker
  • 1/4 tsk salt
  • 3 ägg
  • 2 tsk rivet citronskal
  • Fyllning 2
  • 3 dl gräddfil
  • 1 msk socker
  • ½ tsk vaniljsocker
  • Garnering
  • Mandelspån
  • Ca ½ liter blåbär
  • Instruktioner

    1. Ugn: 175°
    2. Krossa pepparkakor och digestivekex fint. Smält matfettet och rör samman det med kaksmulorna.
    3. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter. Ställ formen kallt.
    4. Rör samman Philadelpiaost med rivet citronskal, socker och salt till en slät kräm.
    5. Tillsätt äggen, ett i taget, under fortsatt kraftig omrörning. Häll fyllningen i formen.
    6. Grädda kakan mitt i ugnen ca 30 minuter.
    7. Rör ut gräddfilen med socker och vaniljsocker.
    8. Stäng värmen i ugnen och ta ut kakan. Bred gräddfilen över och ställ tillbaka kakan. Låt den stå ca 5 minuter i eftervärmen.
    9. Låt kakan kallna och garnera med rostade mandelspån och blåbär.
    10. Tips! Vi använder lätt Philadelphiaost i cheesecaken och sparar därmed in på kalorierna utan att smaken försämras.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Cheesecake
    Den amerikanska ostkakan, cheesecake, är en riktigt trevlig dessert so...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben