Cheesecake med brieost

Tid: 3 timmar 15 minuter

Är mycket god,även om den tar tid att göra

Ingredienser

  • 200 g kornmokex
  • 125 g smör
  • 400 g brieost
  • 2 dl kesella,10%
  • 2 msk flytande honung
  • 3 gelatinblad
  • ½ dl vitt vin, valfritt
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Krossa kexen i matberedaren.Smält smöret och rör i och tryck ut i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
    3. Grädda i 10 minuter. Låt kallna. Skär bort den vita kanten på osten. Skär osten i bitar och mixa med ½ dl av kesellan. Blanda ner honungen och resten av kesellan.
    4. Låt gelatinbladen ligga i vatten i 5 minuter. Värm vinet och ta upp gelatinbladen och låt dem smälta i vinet.
    5. Rör ner gelatinblandningen i ostsmeten. Häll den i formen och låt stå kallt i 3 timmar och garnera med jordgubbar, valnötter och vinbär.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8
    4.9
    20 min
    8-9
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben