Cheesecake med browniebotten

Serverar: 10 portioner

Den blir vackert randig i tre lager.

Ingredienser

  • Botten
  • 100 g margarin
  • 2 ägg
  • 3 dl socker
  • 1,5 dl vetemjöl
  • 5 msk kakao
  • 1 krm salt
  • Fyllning
  • 4 gelantinblad
  • 400 g kesella
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 dl florsocker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 2 dl vispgrädde
  • 200 g frysta jordgubbar eller färska
  • Instruktioner

    1. Ugn 200 grader.
    2. Smält margarinet och blanda med övriga ingredienser till botten. Häll smeten i en smord springform. 26 cm. i diameter. Grädda i ca 25 min. Låt kallna.
    3. Blötlägg gelantinbladen i kallt vatten i ca 10 minuter.
    4. Blanda kesella, crème fraiche, florsocker och vaniljsocker i en kastrull. Värm försiktigt på svag värme under omrörning. Får inte koka för då skär det sig. Krama ur gelatinbladen och rör ner i fyllningen. Rör tills det har smält.
    5. Vispa grädde och rör ner i fyllningen. Dela upp i två bunkar.
    6. Mixa de tinade väl avrunna jordgubbarna grovt. Blanda jordgubbarna i den ena delen av satsen av fyllningen. Häll jordgubbsfyllningen i formen med browniebotten. Ställ in i kylen i minst 1 timma.
    7. När ytan stelnat, häll den vita fyllningen över och låt den stelna ytterligare i kylen i ca 4 tim. Garnera med "frostade" jordgubbar. Doppa dem i äggvita och socker

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8
    4.9
    20 min
    8-9
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben