Cheesecake med chokladtäcke

Serverar: 10-12 portioner

Tid: 1 timme

Nu förgyller vi kakbaket med de röda bären i alla former. Frasiga marängbakelser, mördegsformar med mandelmassa, långpannerutor och chokladcheesecake får söt smak av sommar.

Ingredienser

  • Botten
  • 15 digestivekex (225 g)
  • ½ dl florsocker
  • 125 g smält smör
  • Fyllning
  • 400 g färskost av philadelphiatyp
  • 1½ dl socker
  • 1 msk vaniljsocker
  • 4 ägg
  • Täcke
  • 100 g vit choklad
  • 2 dl créme fraiche
  • 1 äggula
  • Garnering
  • Jordgubbar
  • Instruktioner

    1. Krossa kexen med florsockret i en matberedare/mixer. Häll över smält smör och kör samman till en smuldeg. Tryck ut blandningen i en form med löstagbar botten (27 cm i diam), en bit upp mot kanten. Grädda i 175 grader, ca 10 min. Ta ut bottnen och låt svalna något.
    2. Vispa ihop färskost, socker, vaniljsocker och ägg till en slät smet. Häll smeten över kexbottnen och grädda i ytterligare 30-35 min. Låt svalna.
    3. Smält hackad vit choklad i en bunke över sjudande vattenbad. Obs! Bunkens botten bör inte nå vattnet i kastrullen.
    4. Ta upp bunken, tillsätt créme fraiche och äggula under omrörning. Bred chokladen på kakan och ställ in i kyl för att stelna, 4-5 tim eller över natten. Garnera med jordgubbar.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8
    4.9
    20 min
    8-9
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben