Cheesecake med citrus

Serverar: 6 portioner

Härligt sötsyrlig cheesecake som toppas med en apelsinspegel.

Ingredienser

  • 10 digestivekex
  • 75 g smör
  • Rivet skal av ½ citron
  • Rivet skal av ½ apelsin
  • Fyllning
  • 500 g kesella
  • 1 dl socker
  • 1 dl vispgrädde
  • Rivet skal av 1 apelsin
  • 4 gelatinblad
  • Topping
  • 2 dl apelsinjuice
  • 1 dl gelésocker
  • 1 rosa grapefrukt
  • Instruktioner

    1. Smula eller mixa kexen fint. Tillsätt smält smör, rivet citronskal och apelsinskal, blanda till en smulig massa. Tryck ut massan i 6 portionsringar eller i en form med löstagbar kant ca 22 cm i diameter.
    2. Rör kesella och socker slätt. Tillsätt apelsinskal. Blötlägg gelatinet i lite kallt vatten 5 minuter. Ta upp gelatinet och smält det på svag värme i en kastrull.
    3. Rör ner lite apelsinkesella i gelatinet och blanda noga. Rör sedan ner blandningen i apelsinkesellan. Vispa grädden och vänd försiktigt ner den i smeten. Fördela fyllningen i formarna eller formen. Ställ i kyl i minst 4 timmar för att stelna.
    4. Koka upp apelsinjuice och gelésocker och låt koka i ca ½ minut. Låt svalna och skeda toppingen över bakelserna. Låt stelna och dekorera med filéer av grapefrukt.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8
    4.9
    20 min
    8-9
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben