Cheesecake med daim

Serverar: 8-10 portioner

En god tårta som kan ligga i frysen och vänta på att bli serverad. Uppskatad av såväl stora som små. Räkna med att du kan spara tårtan upp till 2 månader i frysen

Ingredienser

  • 200 g digestivekex
  • 150 g chokladcookies
  • 125 g smör smält
  • 2 msk kakao
  • Fyllning
  • 3 dl vispgrädde
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 äggulor
  • 200 g philadelphiaost
  • 3 äggvitor
  • 2 dl strösocker
  • 4 daim enkla
  • Garnering
  • Smulad daim
  • Röda vinbär
  • Nektarinklyftor
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Krossa kex och kakor och blanda med smör och kakao. Tryck ut i en smord form med löstagbar kant ca 24 cm. Grädda ca 10 minuter i nedre delen av ugnen. Låt svalna.
    3. Vispa samman grädde och vaniljsocker. Blanda äggulor och ost till en slät smet. Vispa vitorna till styvt skum. Tillsätt sockret lite i taget. Blanda med den vispade grädden och vänd ner i äggsmeten. Hacka sönder daimen och vänd ner. Bred ut smeten på bottnen och släta till.
    4. Frys tårtan minst 2 timmar. Ta ut tårtan ca 30 minuter före servering. Garnera med smulad daim. Vinbär och nektarinklyftor.

    Liknande recept

    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8
    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.9
    20 min
    8-9
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben