Cheesecake med gräddfil

Serverar: 6-8 portioner

Cheesecake med gräddfil

Ingredienser

  • 100 g pepparkakor
  • 100 g digestivekex
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 400 g philadelphiaost
  • 2 ägg
  • 1 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Ev: 1 tsk rivet citronskal
  • 5 dl Gräddfil
  • ½ dl socker
  • ½ dl rostad flagad mandel
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 150°. Krossa pepparkakor och digestivekex. Blanda detta med smöret. Tryck ut massan i en form, cirka 24 cm i diameter.
    2. Grädda i mitten av ugnen i 15 minuter. Låt svalna och höj ugnstemperaturen till 225°.
    3. Blanda samman ost, ägg, socker och vaniljsocker samt rivet citronskal. Bred ut det över kakan och grädda i 20 minuter. Tag ut kakan och stäng av ugnen.
    4. Rör samman gräddfil och socker och bred detta över kakan när den svalnat något. Ställ in den i ugnen i 5 minuter och låt gräddfilen stelna. Strö över mandeln.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8
    4.9
    20 min
    8-9
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben