Cheesecake med hallontopping

Serverar: 4-6 portioner

Att karamellisera sockret till havregrynsbottnen är värt att prova men det går bra att göra en botten av Digestivekex och smör.

Ingredienser

  • Botten
  • 1 dl strösocker
  • 3½ dl havregryn
  • 50 g smör
  • Fyllning
  • 3 stora ägg
  • 3 dl strösocker
  • 1 tsk vaniljpulver eller frön av 1 vaniljstång
  • 2 dl Kesella gourmet, rumstempererad
  • 400 g naturell färskost, rumstempererad
  • 1 msk Maizena majsstärkelse
  • Hallontopp
  • 5 dl hallon, färska eller frysta
  • 1½ dl strösocker
  • 4 msk vatten
  • 2 msk Maizena majsstärkelse, strukna
  • Instruktioner

    1. Smält strösocker i en stekpanna tills det är gyllenbrunt. Akta så det inte bränns! Tillsätt smör och havregryn. Blanda och fördela massan i en springform. Låt kallna.
    2. Separera äggen. Vispa ihop gulor med socker, vaniljpulver och Maizena. Rör ner Kesella och färskost. Vispa vitorna och vänd ner dem försiktigt.
    3. Fördela fyllningen över bottnen. Grädda i 175º i ca 45-50 minuter tills fyllningen stannat. Låt kallna.
    4. Koka upp hallon och socker. Tryck massan genom en trådsil för att avlägsna kärnorna. Ge ett uppkok och tillsätt 2 strukna msk Maizena utrört i lite vatten.
    5. Låt svalna och tjockna innan den breds över den kalla kakan. Jämna till ytan och ställ i kyl att stelna.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8
    4.9
    20 min
    8-9
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben