Cheesecake med kexkross och ingefärshallon

Serverar: 10-12 portioner

Succédessert somvilar tryggt förberedd i frysen.

Ingredienser

  • 250 g frysta hallon
  • 2 msk + 2 dl socker
  • ca 200 g kakor, tex. Oreo eller ballerina kladdkaka
  • 2½ dl vispgrädde
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 3 ägg
  • 200 g philadelphiaost
  • Finrivet skal av 1 citron
  • ½ dl färskpressad citronjuice
  • Ingefärshallon
  • 250 g frysta hallon
  • 2-3 bitar syltad ingefära
  • Garnering
  • Citronmeliss
  • Instruktioner

    1. Tina hallonen till cheesecaken. Mosa dem med en gaffel tillsammans med 2 msk socker. Krossa kakorna grovt. Vispa grädden med vaniljsockret fast. Vispa 2 dl socker och ägg pösigt i en annan bunke.
    2. Vispa ner färskost, citronskal, citronjuice i äggvispet. Vänd försiktigt ner grädden och de mosade hallonen. Häll smeten i en form ca 24 cm i diameter, klädd med plastfolie. Lägg kaksmulorna överst. Ställ i frysen minst 6 timmar.
    3. Tina hallonen till ingefärshallonen. Riv/hacka ingefäran fint. Blanda hallonen försiktigt med ingefäran. Ställ i kylen.
    4. Ta fram cheesecaken ca 45 minuter före servering. Lägg upp på ett fat. Toppa med ingefärshallonen och citronmeliss precis före servering.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8
    4.9
    20 min
    8-9
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben