Cheesecake med körsbär

Serverar: 6-8 portioner

Den är lätt, den smakar mycket och den är hänförande god.

Ingredienser

  • 125 g digestivekex
  • 75 g mjukt smör
  • 300 g cream cheese
  • 0,75 dl florsocker (60g)
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 tsk citronsaft
  • 2,5 dl vispgrädde
  • 1 burk inlagda körsbär
  • Instruktioner

    1. Kör kexen i matberedaren tills de är smuliga, lägg i smöret och kör tills det blandats.
    2. Pressa ut blandningen i en 20 cm stor springform, pressa upp lite efter sidorna så att det bildas en kant.
    3. Vispa samman cream cheese, florsocker, vaniljsocker och citronsaft tills det är slätt.
    4. Vispa grädden lätt och vänd sedan ner den i cream cheese-smeten.
    5. Häll upp smeten i formen och släta ut den med en gummiskrapa. Ställ kakan i kylskåpet i 3 timmar eller över natten.
    6. När kakan ska serveras tar du ut den ur formen och garnera med körsbären.
    7. Njut!

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8
    4.9
    20 min
    8-9
    6

    Kommentarer (2)

    PillaL 13 oktober 2008

    Vart får man tag på inlagda körsbär ???

    kittypie 28 december 2010

    Kan den frysas? Blir den rinnig om den står i rumstemperatur?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben