Cheesecake med körsbär och röd vinbärsgelé

Serverar: 12 portioner

Ljuvlig cheesecake med färskostfyllning i mitten och söta och saftiga körsbär på toppen.

Ingredienser

  • 350 g digestivekex
  • 100 g smält osaltat smör
  • 2 dl körsbärssylt
  • 600 g mjuk färskost, t ex philadelphia
  • 2½ dl strösocker
  • 4 ägg
  • ½ droppar bittermandelextrakt
  • 400 g körsbär
  • 2 dl röd vinbärsgelé
  • Instruktioner

    1. Mixa eller smula digestivekexen och tillsätt det smälta smöret, blanda väl. Pressa ner smulorna i en springform, ca 23 cm i diameter. Kyl i 30 minuter. Bred sylten på pajbottnen.
    2. Sätt ugnen på 150 grader. Vispa ihop färskosten och strösockret i en stor skål tills luftigt och väl blandat. Vispa ner äggen och bittermandelextraktet till en jämn smet.
    3. Häll smeten i formen. Grädda 45-50 minuter tills kakan är fast längs kanten men fortfarande mjuk i mitten. Stäng av ugnen och lämna cheesecaken i ugnen med luckan på glänt cirka en timma.
    4. Ta ut kakan ur ugnen och låt den svalna. Kyl fram tills den ska serveras. Kärna ur körsbären. Smält vinbärsgelén i en kastrull och tillsätt körsbären. Låt svalna lätt. Häll bären över den kalla cheesecaken och kyl ytterligare cirka 30 minuter tills gelén har stelnat.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8
    4.9
    20 min
    8-9
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben