cheesecake med krusbär

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Denna kaka blev så himla fin och somrig. Om du har sura krusbär kan det vara bra att tillsätta lite honung eller socker till aprikosmarmeladen

Ingredienser

  • Pajskal
  • 5 dl digestivekex, krossade (ca 20 kex)
  • 100 g smält smör
  • 1 msk ingefära, malen
  • 2 msk socker
  • Fyllning
  • 600 g färskost (3 paket)
  • 3 ägg
  • 2 dl gräddfil
  • 3/4 dl socker
  • 1 vaniljstång, urskrapade frön
  • 1 citron, rivet skal och pressad saft
  • Topping
  • 1 dl aprikosmarmelad
  • ½ liter krusbär
  • Ev citronmeliss, några blad
  • Instruktioner

    1. Kör kexen till smulor i en matberedare. Tillsätt smör, ingefära och socker. Platta ut degen i botten av en springform (med löstagbar botten), 26 centimeter i diameter. Grädda botten i 5 minuter.
    2. Vispa ihop ingredienserna till fyllningen till en slät smet. Häll fyllningen i pajskalet. Grädda 30-35 minuter.
    3. Smält aprikosmarmeladen i en kastrull, tillsätt krusbären. Bred blandningen över kakan.
    4. Lyft ut kakan ur formen och lägg på ett serveringsfat. Garnera eventuellt med citronmeliss. Kan gärna bakas dagen innan servering.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8
    4.9
    20 min
    8-9
    6

    Kommentarer (1)

    olrob56 30 juli 2010

    Hur varm ska ugnen vara?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben