Cheesecake med limesmak och jordgubbstopping

Serverar: 8-10 portioner

Smarrigt! Mycket god kaka, perfekt till festen eller träffen med vännerna!!

Ingredienser

  • 10 digestivekex fullkorn
  • 75 g smör
  • Fyllning
  • 500 g kesella , Arla
  • 2 dl crème fraiche, Arla
  • 3 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 msk vaniljsocker
  • Finrivet skal av 1 lime
  • Topping
  • 11/2 gelatinblad
  • 250 g frysta jordgubbar
  • 1 dl vatten
  • 4 msk strösocker
  • Pressad saft av 1 lime
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175°. Krossa eller mixa kexen fint. Smält smöret och rör ner smulorna. Tryck ut smulblandningen på botten i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.
    2. Grädda i mitten av ugnen ca 7 min. Vispa ihop kvarg, crème fraiche och ägg till en jämn smet. Tillsätt socker, vaniljsocker och limeskal. Häll smeten i formen och grädda ytterligare 35- 40 min.
    3. Låt kakan kallna. Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 5 min. Sjud jordgubbar, vatten, socker och limesaft ca 5 min i en liten kastrull. Sila från jordgubbarna och häll tillbaka spadet i kastrullen. Lyft upp gelatinet ur vattnet och smält gelatinet i det varma spadet under omrörning. Låt spadet svalna innan den försiktigt hälls över kakan. Ställ i kylen minst 2 tim innan servering.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8
    4.9
    20 min
    8-9
    6

    Kommentarer (2)

    NewDown 16 mars 2009

    Gjorde denna till min lillebrors 20 års fest, alla älskade den och jag kan varmt rekomendera den.

    Aes 27 februari 2011

    Håller på med denna nu och hoppas på ett lyckat försök :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben