Cheesecake med mintchoklad

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme 12 minuter

En god och festlig kaka...

Ingredienser

  • 200 g chokladkakor, typ chocolate chip cookies
  • 100 g mörk choklad med mintsmak, hackad
  • 50 g smör, smält
  • 200 g philadelphiaost
  • 200 g mascarpone
  • 50 g strösocker
  • 1 msk mintlikör eller pepparmyntaextrakt
  • 2 droppar grön livsmedelsfärg
  • 50 g mörk choklad, krossad
  • Instruktioner

    1. Lägg kakorna och chokladen i en matberedare eller mixer och kör till små smulor. Blanda med det smälta smöret och tryck ut blandningen försiktigt i en form med löstagbar kant, ca 20 cm diameter. Ställ in i frysen medan fyllningen görs.
    2. Vispa samman philadelphiaost, mascarpone, socker, mintlikör eller exrtakt samt livsmedelsfärg i en stor skål. Rör ner 40 g krossad mörk choklad och bred ut blandningen över den kalla bottnen. Släta ut med baksidan av en sked.
    3. Låt stå i kylen ungefär 1 timme.
    4. Lossa cheescaken från kanten med en vass kniv och ta försiktigt bort kanten. Strö över resterande krossad mörk choklad.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8
    4.9
    20 min
    8-9
    6

    Kommentarer (3)

    vema30 13 april 2010

    hejsan undrar om mascarpone finns i vanliga mat affärer har nog aldrig lagt märke till det ?

    EliBerg65 30 mars 2013

    Riktigt god kaka! Om ni inte hittar Mascarponeost fungerar det lika bra med Ricotta!

    701012 6 februari 2014

    Vad ska man göra med 100 g. mörk choklad med mintsmak? Man ska väl inte ha 110 g. på toppen???

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben