Cheesecake med mintsmak

God och underbart krämig cheesecake. Låt den gärna stå många timmar i kylskåpet, helst över natten, innan servering.

Ingredienser

  • Botten
  • 400 g chokladkex
  • 150 g smält smör
  • Fyllning
  • 250 g mintchoklad (t.ex. Marabou mintkrokant eller After Eight)
  • 400 g philadelphiaost
  • 250 g kvarg
  • 1 dl socker
  • 3 ägg
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175° Krossa kexen och blanda ner smöret. Packa blandningen hårt i en springform. Grädda botten i ca 10 minuter
    2. Sänk ugnen till 130° när du tagit ut botten. Smält chokladen. Vispa ihop philadelphiaosten, kvargen och sockret. Blanda sedan ner chokladen och äggen. Häll smeten över kexbotten och grädda i ca 30-40 minuter.
    3. Om du använder mjölkchoklad med mintsmak kan du tillsätta några droppar pepparmyntsolja för lite extra mintsmak.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8
    4.9
    20 min
    8-9
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben