God och underbart krämig cheesecake. Låt den gärna stå många timmar i kylskåpet, helst över natten, innan servering.
Ingredienser
Botten
400 g chokladkex
150 g smält smör
Fyllning
250 g mintchoklad (t.ex. Marabou mintkrokant eller After Eight)
400 g philadelphiaost
250 g kvarg
1 dl socker
3 ägg
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°
Krossa kexen och blanda ner smöret.
Packa blandningen hårt i en springform.
Grädda botten i ca 10 minuter
- Sänk ugnen till 130° när du tagit ut botten.
Smält chokladen.
Vispa ihop philadelphiaosten, kvargen och sockret.
Blanda sedan ner chokladen och äggen.
Häll smeten över kexbotten och grädda i ca 30-40 minuter.
- Om du använder mjölkchoklad med mintsmak kan du tillsätta några droppar pepparmyntsolja för lite extra mintsmak.
Liknande recept
Kommentarer (0)